Македонски (Macedonian)

Истражување, септември 2011

Во периодот од 20 август до 30 септември 2011 година Институтот за демократија „Социетас Цивилис“ Скопје за потребите на проектот  „Толеранција, дијалог и соработка! Промовирање на меѓурелигиски дијалог во Македонија преку градење на капацитети за медиумите и религиските претставници“ спроведе истражување „Меѓурелигиски дијалог во Република Македонија“. Истражувањето ги испитува ставовите, перцепциите и религиозните убедувања на граѓаните. Истражувањето се базира на теренска анкета спроведена низ целата територија на Македонија и опфати 1090 испитаници израни според социо-демографските специфики на земјата. Овде можете да ја симнете целокупната публикација од истражувањето.

Истражување „Меѓурелигиски дијалог во Република Македонија“

Додади коментар


Безбедносен код
Освежи

Вебсајтот беше изготвен со финанска помош од Европската Унија во периодот од 28 декември 2010 до 27 декември 2011. Од 1 февруари 2012 година вебсајтот и неговата содржина се одржувани од Фондацијата Конрад Аденауер и неговата содржина е единствена одговорност на Фондацијата Конрад Аденауер и на никаков начин не ги рефлектира гледиштата на Европската Унија.

Copyright © 2011 KAS. All Rights Reserved. Designed by Gajtan.Mk